Sunday, February 21, 2010

UPDATES

Ok saya tahu sudah bersawang..:P. Banyak nak bagitau sampai tak tahu nk mula kat mana. Akhir tahun 2009 sibuk dengan pelbagai laporan/KPI dan segala macam kerja untuk menutup tahun 2009. Awal tahun 2010 sibuk dengan perancangan aktiviti/pelan tindakan 2010. NOW, setelah selesai bercuti panjang Tahun Baru Cina (macamlah aku yang celebrate kan) hahaha terus hilang kerajinan untuk teruskan kerja. Padahal, ada banyak lagi yang belum selesai ni..APRIL 2010 adalah bulan yang agak mencabar untuk tahun ni sebab ade 2 KPI yang perlu disiapkan. BERJAYAKAH? Wish me luck :)
Pasal Awal.. Dah boleh berjalan- Dengan laju nya. Pantang nampak orang bukak pintu die pun sebuk lah nak keluar jugak. Baru dapat kaki macam-macam kerja lah dalam kepala otak dia. Gigi sudah 4. Makan nasi n sup adalah favourite. So everyday kena siapkan nasi (yang lembik ckit la sebab gigi belum banyak) and sup buat bekal. Sup ayam/ikan/daging bergantung pada stok dalam peti ais :P. Tapi kalu dapat nasi ngan lauk ikan goreng pastu ada kicap pun die bedal jugak. Berat not sure sebab last sekali timbang is 9.8kg.. ( I bet dah gained few more grams la sebab leh rase perubahan kalu dukung mamat ni). Panjang 80 cm. Boleh pronounce few words: Abah - Daddy dia la tu.. Nen-nek - Panggil babysitter die atau kadang2 aku pun dia panggil NEN-NEK. Mam-mam-makan, erm ape lagi eyh?? Am-mi- Mommy. Ha pastu dah nakal sangat. Kalau die tengah mencuba untuk buat salah (memanjat ke ape ke) then kite panggil nama die ..boleh die pusing dan tunjuk jari telunjuk kat kita pulak (konon nye macam warning gitu)..huhuhu memang kelakar sangat2 ..nak marah terus x jadi hokeyh..?? adoi..Owh kalay dapat tengok Mickey Mouse Clubhouse makanya tergelak sorang2. Mulot melopong masuk lalat pun xsedar. Hehe.. Macam-macam karenah anak teruna sorang ni. Breast feed? Alhamdulillah walau bukan secara ekslusif macam farah or liza ..heheh. Azam untuk anak berikutnya I-Allah akan lebih gigih menyusu secara ekslusif.
Ok la. Next month ade few friends yang akan menyambut kelahiran anak. Doa saya untuk Umi Fira yang due nye middle march x silap. Harap segalanya selamat amin. :)

3 comments:

Farah said...

hahaha..nenek die pangil ko anem..eii panjang akal awal ni..afif pon dah start berlari huhu jenuh nak kejar tau

Hasliza said...

lamanya tak tengok anem bercerita kat sini..selalu follow kat FB jer..wah..dah panjang akal si awal ni..get ready for more..hehe

mylongjourney said...

Farah: Hahaha tu la pasal..main sebat aje..Penat weih kejar die. Kalu manjat NO 1..adoih
Liza: heheh busy la liza. Ni baru ade mood nk blogging. Penat jage budak sorang ni lagi..heheh