Monday, December 20, 2010

2 years old!!!


Harini adalah birthday Awal ..
Sekejap je masa berlalu...dah 2 tahun Awal anak bujang tu..
Last nite bawak die g makan Kenny Rogers (mak bapak die yang beria erkk)..hahah biaselakan..
Plannye, petang ni nak g cari kek , malam ni saya masak n boleh celebrate kat umah..:D
Birthday party??
Rasenye memang tak mampu nak buat dalam masa yang terdekat ni..
Saya ni dah sarat macam ni. 30 minggu dah pun.. another 8-10 weeks to go..x larat :P

Breast pump dah beli last weekend. I bought Spectra 3.
Y? Sebab kawan-kawan terdekat ramai yang recommended this plus I have tried few brands tapi yang ni macam paling seswai;tak kuat tak lemau sangat suctionnye. Dapat pulak extra breast shield for double pumping+ moms lilltle one bag+cooler bag+8 pcs of storage bottle. Hehehe..terjah la littlewhiz last weekend untuk angkut this package for RM558!!! oklakan? Spectra tu berat la ckit tapi xdela berat sangat. Rasenye berat lagi lappy aku tu..muehehehhe...

Baju gegerl dah beli dah few pairs+playmat. T
api macam takut2 je nak beli kale pink tatau la pesal..Hahahah ..maybe sebab selama ni asek duk telek baju boy jekan..;) jadinya macam ala2 kekok nak beli baju gegerl..
Yang kecik2 tu bit by bit lah..janji yang basic dah ada :)


Owh ade satu kesah menyentuh hati.
Semalam pegi regular maternity check up. Dah masuk 28 weeks so kena la ziarah klinik 2 minggu sekali. While waiting for my turn, ada la sorang lady ni with her kids. Ada 3 orang . The first one tu ppn i bet dalam 6-7 years old. The second one dalam 4 years old..the third one rasenya dalam 1 year plus..n she's pregnant. Bab yang paling menyentuh hati, anak die yang kecik tu asek nk ikut die je everywhere. Amek BP, timbang etc. Husband die tunggu dalam keta. Masa tu mula terbayang, what if kalaula si Awal tu jadi anak die yang kecik tu (ok mengarut tapi nak jugak berimaginasi hehehe :P) , tibe2 hati jadi sayu. So si kakak ni la duk pujuk2 and dukung die. Kesian je tengok. Nak manja2 tak puas lagi kan
dah nak dapat adik pulak. Huhuhuhu..boleh plak bergenang air mata dan2 tu jugak..Wawa..(ok emoticon di situ abaikan :P)

Last but not least..

Happy birthday sayang mommy!!
Semoga jadi anak yang pintar, berjaya dala
m hidup, mentaati Allah dan orang tua. Semoga Awal membesar dengan sihat dan cergas!!!.
Mommy and daddy love you sooo much sayang :)


Budak Bucuk Dua tahun!! hehehe

3 comments:

mommie Tia Zahraa said...

Hepi Besday "abang" Awal!! :)
cepatkan masa berlalu, tup tup dah 2 tahun dah si Awal tuh, dah nak dapat adik dah pun.. :)

Babe, ko punn dah nak bersalin..heheh..take care babe, nnti nak g JB tuh sampaikan As'Salam pada Naniey & latif yer..

enjoy ur holidayyy! :P

Farah said...

happy birthday Awal!! semoga jadi anak yang soleh dan abang yang penyayang.

mylongjourney said...

tengkiu kawan2ku sekalian..mudah2an :)