Wednesday, April 14, 2010

Lapuk dah pun..

Sudah agak lapuk sebenarnya. Tapi kalau tak kongsi kat blog macam tak lengkap pulak kan. Ni adalah sebahagian dari koleksi gambar kenangan kami ke Beijing last month. Seronok sebab dapat tengok dan sentuh dengan tangan sendiri satu dari 7 wonders :) GREAT WALL. Kebetulan hari kami nk visit Great Wall, salji turun dengan lebat nya. First experience main salji. Tapi sayang tak boleh nk panjat tinggi2 Great Wall sebab licin sangat. Bayangkan berjalan atas ais. Dengan suhu sejuk n windy. Great Wall ni kan duk atas bukit so bertambah la sejuk. Hubby saya sorang jekla yang naek saya jaga Awal dalam bus. Nak duk kat luar nnt Awal main salji abes basah sluar segala lagi leceh. Dah la sejuk and pakai baju berlapis2.

Suhu masa kami kat sana dari -2 ke 12 darjah Celcius. Sejuk gile. Kulit abes kering paling kesian si Awal la. Sebab die mmg dah ade masalah kulit sejak lahir. Bila cuaca/kelembapan berubah, lagi teruk la jadinye. Selalu kena sapu losyen and pakai lip gloss so that bibir and kulit tak kering. Kalau la ada rezeki kami mungkin akan sampai lagi ke kesini sebab mau shopping!!! Hahaha!!! BTW, gamba kat shopping street tak sempat amek sebab dok leka shopping sampai lupa camera :P

Enjoy la tengok gambar-gambar ni ye ;)

Tomb City

Forbidden City

Pas dinner kat mane ntah..

Snowy


Macam pingu..

Bird Nest Olympic Stadium

Great Wall. Salji dah stop licin giler..

Bird Nest lagi

Great Wall

Imegresen Tianjin airport

Tianjin City dari atas flight


Pesanan penaja: Memang best g beijing. Halal food pun banyak. Yang amazing nye, even bukan muslim suka makan kat kedai makanan Halal. Ramai orang. Kebetulan masa kami g haritu pun cuti sekolah, so ramai jugak Malaysians kat sana. hehehhehe.. asyik jumpa aje la..ii membuktikan bahawa rakyat Malaysia juga suka melancong :)

3 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya jalan-jalan..comel nyer budak kecik tu :)

Farah said...

ala comelnye yang gamba awal macam pingu tu..tangan tu tegak je hahaha

mylongjourney said...

Eliss: ko kena g Eliss..hehe siok oooo
Farah: heheh TQ. Mase kat beijing die jd daya tarikan sebab kat sane jarang sgt jumpe baby. Polisi negara china kan 1 anak i couple sebab rakyat derang ramai sgt..