Monday, September 14, 2009

raya raya raya

This is the last day I am working before my 7 days leave for raya; dengan erti kata lain tomorrow I will be off to Terengganu with my beloved Awal by flight since hubby cuti lambat (jumaat die blk drive sengsorang) huhu.. Kisahnya, macam so many things to do..terkejar ke sana ke mari..baru ada sorang anak dah mcm ni gayanya.. Ok, baju Awal dah prepare lama, baju melayu hubby, baju melayu Awal and baju raya I sew it by myself. For this raya I didnt accept so many kurungs tempahan since I knew that I couldnt even manage it dengan Awal yang sangat lasak ..so adela 6 psg baju kurung n kurung riau yang I jahit and semua dah siap dan dihantar semula kepada penempah. Yang kalutnya, baju orang dah siap tp sendiri punya belum lagi. Baju melayu hubby dah hampir siap (tinggal nk buat mata lalat, sembat/final touch up) but seluar belum complete lagi..baru siap jahit zip after sahur this morning, akan bersambung malam ni kot. My kurung moden baju dah siap (tapi gatal nk jahit beads/manik) segala bagai...(Hahahahhaha), kain pun 50% siap malam ni jugakla gamaknya...Esok pagi belon berlepas at 7.40am to KB so kena gerak dlm pkul 5.40am so dat by 640 dah ade kat LCCT..(x mo jd cam hrtu terlepas flite seb baek flite FREE..DEMMIT!! :P). Baju pun satu haram x packing lagi ni. Rasa macam cuti dah banyak tapi asik kesana kemari buang masa shopping barang2 for raya..Malam tadi sempat lagi g OU..huehuehuhe..(buka makan butterscotch dalam keta)..smp je OU terus solat then menyopping lagi!!! hahahahhahaha (angkat kasut ELLE yang telah diidamkan) sebabkan hubby dapat bonus so kenala POW die kan:P. Thank Dear Abang :)..Love u soooo much..;) ..

Kesah hari ni, am planning to take off this afternoon..(half day la gayanya) tp gomen mane ade half day..off jek trus atas budi bicara Boss la kan n hopefully die akan kasi dengan muka yang x pahit la :P..Nak packing, nak siapkan baju nak kemas umah sebelum balik nak mendobi etc etc..haish tahun dpn kena ade maid la gini gaya..:P..

Sebelum balik kg, pastikan ;

1. kereta telah diservis
2. baju raya dah siap ready
3. duit raya jangan lupe :P
4. umah kena kemas dulu (kang blk2 KL ade org nk dtg umah mampos x layan ..:P hahahhah)
5. ape lagi eyh?? tambah sendiri la malas aku nk buat list panjang2...eyh jap umah tu kunci bebetul, unplug segala plug..gas tu switch off.. sila tutup meter air anda supaya nanti..haahhahah ok dah dah cukup..

Selamat Hari Raya Aidilftri to all, maafkan segala silap dan salah halalkan makan dan minum. Semoga selamat pulang ke kampung halaman dan selamat kembali ke rumah anda. :) Yang nak diet sila jangan melantak di Hari Raya..:P


Till then bubui;)



Eyh lupa..Awal dah nak tumbuh gigi..dua2 kat belah depan..gigi ARNAB..:P..and ade satu kot kat belah bawah , lefthand side ;)



OKOK BYE BYE FOR REAL

4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah..kalut nampak..nway , selamat hari raya... :

Farah said...

selamat ari raya anem!!! bes gile dapat jahit baju anak beranak dgn tangan sendiri..

mylongjourney said...

elis: tu la pasal..rase nk tambah tangan n kaki nih
Farah: selamat hari raya;) raya ngan anak exciting kan?? heheh tu la hubby mmg payah la nk beli baju siap/tempah ngan org...so kena jait sendiri baru slesa ngan die

faizura said...

selamat ari raya anem. jom exchange link? :)